Logo dizajn

Logo dizajn predstavlja proces koji podrazumeva određeni niz radnji kao što su uklopanje tekstova, slika, simbola, boja i drugih elemenata, kao i njihovo kombinovanje radi dobijanja savršene celine, koja ukazuje na povezanost sa vašim brendom, odnosno šta ste vi i za koje se vrednosti zalažete.

Logo ne predstavlja samo mini umetničko delo, već ima mnogo značajniju ulogu kao element u izgrađivanju snažnog vizuelnog identiteta brenda.

Značaj se vidi u postavljanju logotipa na društvene medije, web stranice, ambalaže, štampani reklamni materijal, čime se postiže vidljivost brenda u raznim segmentima poslovanja.

 

Uloga logo dizajna

Logotip predstavlja deo identiteta koji ima za cilj da bude jednostavan i da ostane u pamćenju ljudima.

Od samog početka izrade je potrebno pristupiti profesionalno, te istražiti tržište i potrebe klijenta, s obzirom da je preporuka da se kvalitetan logo radi jednom, a kasnije samo redizajnira po potrebi.

Prilikom redizajniranja, poželjno je težiti minimalnim promenama dovoljnim da se ukaže na novitete, ali ne preterano, da se ne izgubi suština prepoznatljivosti u očima potrošača.

logo dizajn

Savršeno kreiran logo daje efikasan odgovor na pitanje čime se vi zapravo bavite, te svojim prisustvom kreira određeno raspoloženje i izaziva emocije.

Logotip kao takav može biti tekst, simbol ili kombinacija ova dva elementa. Šta god da je u pitanju, bitno je da ima smisla za onoga kome se plasira, radi povećavanja angažovanosti i lojalnosti.

Zadatak ovog dizajnerskog dela je da se ljudima „zakači“ za oko i da ga prepoznaju u moru drugih brendova, što će naravno imati dalekosežne posledice prilikom prodaje.

Prilikom zasnivanja određenog biznisa, savetujemo vam da ne zapostavite izradu logotipa i odlučite se na taj korak u što kraćem vremenu kako ne biste propustili šansu da postanete prepoznatljivi u vašem okruženju.

Pre finalne odluke o izgledu vašeg logotipa, agencija za digitalni marketing, ORA Digital, bavi se istraživanjem već postojećih, radi plasiranja unikatnog i adekvatnog sadržaja.

Kontaktirajte nas za više informacija i saradnju.

KONTAKTIRAJTE NAS