SEO optimizacija

Ukoliko posedujete web stranicu koja nema poseta niti se nalazi u vrhu pretrage na Google pretraživaču, to praktično znači da je sajt nevidljiv, iako on fizički postoji – potrebna mu je SEO optimizacija.

Kako možemo uticati na to da Google prepozna naš sajt kao koristan i da ga visoko kotira u pretragama?

Pored plaćenih oglasa, jedno od najefikasnijih rešenja je svakako SEO optimizacija.

 

Šta je SEO optimizacija?

Skup tehnika koje čine tehničku i sadržinsku optimizaciju sajta pomaže vam da organski zauzmete visoke pozicije za određene ključne reči koje korisnici najviše pretražuju i na taj način odvedete korisnika na stranicu koju želite.

SEO (search engine optimization) je danas jedan od nezaobilaznih metoda u radu ukoliko želite da budete visoko pozicionirani u Google pretragama.

Suština je u tome da budete prepoznati kao korisni za posetioce. Naime, potrebno je zadovoljiti želju ljudi da dobiju određenu informaciju putem interneta.

Ukoliko vi kao web stranica to možete pružiti, Google će vas nagraditi i dodeliti vam neku od prvih pozicija.

Zamislite Google kao sponu između vas i sajtova gde se on kao pretraživač podređuje potrebama korisnika i njihovim zadovoljstvom određuje da li će sajt biti visoko rangiran ili ne.

 

Šta sve spada u SEO optimizaciju?

Google algoritam kontorliše tehničku usaglašenost vašeg sajta sa pravilima koje pretraživač nameće, kao i bogatstvo originalnim tekstualnim sadržajem i validnim informacijama.

Samim tim, uviđamo da je SEO optimizacija veoma široka oblast koja uključuje puno aktivnosti poput: SEO audit, tehnički SEO, kompletna SEO strategija, pretraga ključnih reči, SEO copywriting, građenje linkova (link building).

link building

Za razliku od plaćenih oglasa, kod organske optimizacije ne postoji potreba za licitacijom za ključne reči na dnevnoj bazi i trošenjem novca, kako bi se što bolje rangirali.

Međutim, sa druge strane ne postoji šansa da se organski rezultati nađu iznad plaćenih oglasa na pretraživaču, jer pogodite šta?

Google zarađuje od plaćenih oglasa.

Bitno je istaći da plaćenim kampanjama možemo dobiti rezultate koji su vidljivi u kraćem vremenskom roku, dok je SEO optimizacija dosta sporija ali donosi dugoročne rezultate.

ORA Digital, agencija za digitalni marketing vam može pomoći u aktivnostima vezanim za poboljšanje sajta sa SEO stanovišta i podići optimizovane stranice prema ključnim rečima, na neku od prvih pozicija na Google-u za određene pretrage korisnika.

Kontaktirajte nas za više informacija i saradnju.

seo optimizacija

 

KONTAKTIRAJTE NAS