Web dizajn

Šta vam prvo pada na pamet kada čujete reč web dizajn i da li su web dizajneri zaista pravi dizajneri?

Odgovor na ovo pitanje će biti mnogo jasniji kada kažemo da se pod pomenutom disciplinom podrazumevaju grafički dizajn, kodiranje, optimizacija, autorizacija i dizajn interfejsa.

Pre svega, web dizajn se bavi oblikovanjem strukture i sadržaja na web lokacijama, odnosno stranicama koje posećujemo na internetu, pa kao takav nije strogo vezan za estetiku, već dosta vuče ka tehničkim elementima zaduženim za funkcionalnost.

web dizajn

U tom pogledu, za korisnika je bitno da elementi na web stranici budu adekvatno raspoređeni, kako bi došlo do savršenog estetskog sklada. Kakav god izbor napravili po pitanju boja, oblika, fontova, tekstualnog sadržaja i drugih elemenata vezanih za izgled, neophodna je njihova uravnoteženost.

Sa druge strane, ono što mnogi ne znaju je to da se dizajneri zapravo bave i održavanjem funkcionalnosti web stranice, pa tako vode računa o brzini učitavanja sajta, snalaženju korisnika pri pretraživanju stranice, kao i strukturi sajta.

 

Kvalitetan sajt je danas značajniji nego ikada

Svi gorenavedeni elementi igraju značajnu ulogu u smislu korisničkog iskustva. Naime, zadovoljan korisnik koji je dobio sve potrebne informacije i lako se snašao na sajtu, biće odličan znak za Google da su dizajneri napravili dobar posao.

Iz perspektive SEO stanovišta, dobar sajt vodi ka zadovoljnom korisniku, pa samim tim i boljim pozicijama u Google pretrazi. Zašto je to važno?

U modernom poslovanju primetan je trend da se nakon pandemije koja je snašla celokupnu planetu, veliki broj biznisa okreće online trgovini.

Vlasnici velikih kompanija su shvatili da im se mnogo više isplati poslovanje online putem, jer znatno smanjuje troškove.

Međutim kako bi se sve to ostvarilo potreban je odličan sajt prilagođen korisnicima u čijoj izgradnji vam može pomoći agencija za digitalni marketing, ORA Digital.

web dizajn

Takođe, poprilično bitna stavka u vezi sa dizajniranjem web stranica je responzivnost, o čemu takođe vodimo računa prilikom izrade. To znači da je neophodno kreirati stranicu prilagođenu uređaju sa kog joj se pristupa, bilo da je to računar, telefon ili tablet.

Veliki broj korisnika dolazi sa mobilnih telefona, jer su oni danas najzastupljenije sredstvo komunikacije i dolaženja do informacija.

Kontaktirajte nas za više informacija i saradnju.

KONTAKTIRAJTE NAS